PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 24., kedd

Új pénz jön mától – erre figyelj ha váltasz!

Új pénz jön mától – erre figyelj ha váltasz!


Az eurózóna 19 tagországában szerdán egyidejűleg vezetik be a forgalomba a megújult külalakú 20 euró névértékű bankjegyet. Arról, hogy az első sorozat bankjegyei meddig számítanak majd törvényes fizetőeszköznek, egyelőre nem született döntés, de a bankjegyek korlátlan ideig beválthatóak lesznek az eurózóna országainak központi bankjaiban.


A megújult 20 eurós a közös európai fizetőeszköz második, úgynevezett Europé-sorozatának már harmadik tagja, amelyet bevezetnek a forgalomba. A kontinens névadójáról, a görög mitológiában szereplő Européről elnevezett sorozat a 2002-ben forgalomba hozott első euró bankjegycsalád folyamatos leváltására szolgál. A cserefolyamat 2013 májusában a megújult 5 eurós bankjeggyel kezdődött, majd tavaly szeptemberben az új 10 euróssal folytatódott.
Az új 20 eurós bankjegy megőrizte elődje külalakjának legtöbb jegyét, nagyságát, színét illetve a korokat és stílusokat idéző motívumvilágát is, a legtöbb változás az új és továbbfejlesztett biztonsági elemeknél figyelhető meg. Ezek közül a leginkább szembetűnő a bankjegy jobb oldalán, ezüstszínű csíkon található ablakban lévő Europé arcát ábrázoló hologram. Ugyancsak ez a motívum jelenik meg az új bankjegy vízjelében is.
Az új 20 eurósból eddig – a forgalomba hozatal megkezdését megelőző 9 hónapos felkészülési időszak alatt – 4,3 milliárd darab készült el. Ezek váltják majd az összes forgalomban lévő – összesen mintegy 1100 milliárd euró névértékű – euró bankjegy közel 23 százalékát kitevő régi húsz eurósokat.

A pénzintézetek által szerdától forgalomba hozott új 20 eurós bankjegy folyamatosan váltja majd fel a régi bankjegyeket úgy, hogy közben a régi sorozat még raktáron lévő készleteit is forgalomba hozzák. Arról, hogy az első sorozat bankjegyei meddig számítanak majd törvényes fizetőeszköznek, egyelőre nem született döntés, de a bankjegyek korlátlan ideig beválthatóak lesznek az eurózóna országainak központi bankjaiban.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!