PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 18., szerda

Januártól üzemel az állami mobilszolgáltató

Januártól üzemel az állami mobilszolgáltató

Jövő év elejétől üzemszerű működésre áll át a mostani tesztüzemből az MVM NET Zrt. LTE450 technológiára épülő mobilhálózata – jelentette be Krénusz Kornél, a társaság vezérigazgatója kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.


A vezérigazgató hozzátette: a tervek szerint novemberben a rendszerszállító Huaweitől érkezett 70 bázisállomás telepítése befejeződik, az év végéig további 185 bázisállomás érkezik, és akkorra a hálózat eléri a 70 százalékos lefedettséget. A teljes hálózati készültséget – a frekvenciahasználati szerződésben vállalt 95 százalékos területi lefedettséget – várhatóan 2016 márciusában éri el az állami szolgáltató.

Újságírói kérdésre elmondta: a hatóság két alkalommal – technológiai váltásból fakadó korábbi csúszások miatt – már megbírságolta az MVM NET-et, és mivel a projekt eredeti határideje 2015. december 31., kérdés, hogy a tavaszi befejezés miatt milyen szankcióval él a hatóság. Ugyancsak kérdésre válaszolva beszámolt arról is, hogy a 12,8 milliárd forintos projekt várhatóan 8,5 év alatt térül majd meg.
Krénusz Kornél kifejtette: az MVM NET Zrt., a generálkivitelező Antenna Hungária Zrt.-vel és a rendszerszállító Huawei Technologies Hungaryvel közösen Európa első olyan negyedik generációs, vagyis LTE hálózatát építi a 450 megahertzes frekvencián, amely úgynevezett MIMO technológiát használ. Ez a korábbi megoldásokhoz képest jobb adatforgalmat biztosít a hálózaton belül, a hagyományos LTE technológiához képest pedig kétszeres sávszélességet garantál.
Az LTE450 mobilhálózat elsősorban közcélú feladatokat lát majd el, így közbiztonsági, elektronikus kormányzati, járási hivatalok elektronikus ügyintézési feladatainak ellátásában segít majd, konkrét megállapodásokat azonban nem említett a vezérigazgató. A társaságnak viszont nem célja a lakossági mobiltelefonálási szükségletek kielégítése – mondta a vezérigazgató.
A kormányzati célokkal összhangban a nemzeti tulajdonban lévő távközlési cég szolgálja majd ki a gépek közti kommunikációra (machine-to-machine, m2m) vonatkozó kormányzati igényeket – fűzte hozzá.
Zheng Weifeng, a Huawei vezérigazgatója rámutatott: a 450 megahertzes frekvencia tartomány egyik legnagyobb előnye, hogy a magasabb frekvencia tartományokhoz képest lényegesen kevesebb bázisállomással teszi lehetővé a teljes országos szolgáltatási lefedettséget, így alacsonyabb költséggel és rövidebb idő alatt telepíthető. Magyarországon összesen 350-400 bázisállomással működik majd a hálózat.
Kápolnai András, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy generálkivitelezőként a cég több területen, így a bázisállomások helyszíneként szolgáló tornyaival, mikrohullámú összeköttetések biztosításával, illetve a berendezések installálásával és üzembe helyezésével is részt vállal az LTE450 projektben.
Forrás : hirado.hu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!