PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 18., szerda

Több tízezren kapnak hivatalos levelet – nem fognak örülni neki!

Több tízezren kapnak hivatalos levelet – nem fognak örülni neki!

Sajnos manapság rengeteg, olyan ember, család van aki legalább egy közműszámlával tartozik, a legtöbben ennél sokkal több számlát nem fizetnek. Ha nem tud fizetni első körben egy fizetési emlékeztető érkezik, melyet egy fizetési felszólítás végül pedig egy kikapcsolási értesítő követ! A szociálisan rászorulóknak több lehetősége is van azonban arra, hogy elkerüljék a “fagyhalált”.


A legjelentősebb összegű tartozásokat a villamos energia egyetemes szolgáltatóknál halmozták fel az állampolgárok.A statisztikák alapján az ország 20-25%-ának van valamilyen közműszámla tartozások, ami nagy számot jelent, hiszen ez azt jelenti, hogy az ország negyedének van elmaradása a közműszámlák tekintetében!
A Magyar Energiahatékonysági Intézet álláspontja alapján a rezsicsökkentés tartalékai kimerültek, a kormányzat elért a falig, így már nincs lehetőség a további rezsicsökkentésre.
Unios szinten Magyarországon alacsonyak a gáz és az áram árak, ennek ellenére a lakosság hatalmas tartozást halmozott fel.Magyarországon jelenleg 1 millió háztartás kimondottan szegény, nekik idén télen is fel kell tenniük a szomorú kérdést, hogy eszne-e vagy fűtenek az idén télen.
Mi lehet a megoldás, ha tartozunk, képtelenek vagyunk fizetni a számláinkat!
Elmű
A közműcéget több lehetőséget is felajánlanak azoknak a családoknak, akik nem tudják fizetni a számláikat.Az Elműnél például késedelem esetén először fizetési emlékeztetőt, majd fizetési felszólítást, végül kikapcsolási értesítőt küldenek.
Első lépésben jön az emlékeztető, mely után 5 napig van lehetőségünk részletfizetési kedvezményt vagy fizetési haladékot kérni!Erre évente 1 alkalommal van lehetőségünk!
Ha ennek a lehetőségek az igénybevételével sem tudjuk bezietni elmaradásunkat, akkor sajnos könyörtelenül kikapcsolják a szolgáltatást.Ha a kikapcsolástól számított 30 napon belül nem egyenlíti ki az ügyfél a követelést, akkor az Elmű felmondja a szerződést.
E-ON
EON tartozás esetén is kérhetünk részletfizetést, szintén évente 1 alkalommal.”Ha nem sikerül rendezni a tartozást, akkor később már nem csak az elmaradást, hanem a felszólító levél, a kikapcsolási felszólítás, a ki-és visszakapcsolás díj is tovább növeli a költségeket.” (forrás : penzcentrum.hu)
Mikor jelenik meg a behajtó az ajtóban?
Sajnos sokszor előfordul, hogy a kezdetben egy számlányi tartozás pillanatok alatt eléri a 100 ezer forintos nagyságrendet.A legtöbb esetben ilyenkor az ügyfelek sajnos már nem képesek rendeznie a tartozást, összecsapnak a hullámok a fejük felett és a tartós késedelemnél pedig nincs más megoldás, mint a szolgáltatás kikapcsolása.
Ezután elkezdik behajtani a fizetési hátralékokat > ennek 2 módja van, peren kívüli eljárás vagy jogi úton történő peres behajtás.Általában ehhez a cégek már egy külsős, úgynevezett követeléskezelő cég segítségével hajtják be.
Ha átadják a tartozásunkat követeléskezelőknek, akkor erről először egy tájékoztató levelet fogunk kapni, melyben már ők fogják követelni a tartozást. Ha erre a levélre nem válaszolunk vagy továbbra sem fizetjük ki a tartozást, akkor gyakran a levelet egy sms követi. Ilyenkor sokan nem reagálnak a fizetési felszólításokra, pedig a követeléskezelő cégek is nagyra értékelik, ha az adós hajlandó együttműködni . az ügyfél együttműködése esetén általában a követeléskezelő cégek lehetőséget adnak az adósság átütemezésére vagy részletfizetésre, és egyedi ajánlatok készítésével próbálják biztosítani a pénzügyi rendezést.
A cikk a penzcentrum.hu cikke alapján készült.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!