PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 17., kedd

Kétszer jön családi pótlék jön decemberben!

Kétszer jön családi pótlék jön decemberben!

Családtámogatási ellátások utalása 2015 december hónapban! Dupla családi pótlék jön
A 2015. december hónapra járó és a 2016. januári családtámogatási ellátások utalása az ünnepnapok miatti munkarend változás miatt az alábbiak szerint valósul meg:



- A 2015 Decemberi családit 1-én utalják, kártyán lesz Dec 2-án kedden, postán Dec 3-4 csütörtök és péntek


A 2016 Januári ellátás pedig megjön Szilveszter előtt:
– a Magyar Posta a postai utalások teljesítését 2015. december 28 – 30 -a között teljesíti,
– 2015. december 31-ig azok az ügyfelek is megkapják az ellátást, akik bankszámlára kérték az utalást.

Tehát kétszer jön családi pótlék Decemberben!
Kormányhivatal – Magyar Államkincstár
Forrás : mindenegybenblog.hu
Családi pótlékra, vagyis nevelési ellátásra az a szülő jogosult, aki vér szerinti, vagy örökbefogadott gyermekét neveli saját háztartásában, vagy a jogosult szülővel együtt élő házastárs. Jár a nevelési ellátás a hivatásos nevelőszülőnek, gyámnak, illetve nevelőszülőnek is, vagy akinél, a gyermek ideiglenes elhelyezésre került a még nem tanköteles gyermekek tekintetében.
Amikor a gyermek tankötelessé válik, abban az évben november 1. napjától a az iskoláztatási támogatás címszó alatt jár a családi pótlék egészen addig, amíg a gyermek közoktatási intézményben tanul, 20. életéve betöltéséig.
Persze nem csak az fontos, hogy kinek jár a családi, hanem az is, hogy ez az összeg mennyi és azt is jó tudni, hogy mikor kapjuk meg a pótlékot.
A családi pótlék összege jelenleg
1 gyermek után 12.200.-Ft, egyedülálló szülőnek 13.700.-Ft.
2 gyermek után 13.300.-Ft gyermekenként, egyedülálló szülőnek 14.800.-Ft gyermekenként.
3 vagy ennél több gyermek után a család 16.000.-Ft-ra jogosult gyermekenként, ha pedig egyedülálló szülőről van szó, akkor 17.000.-Ft ez az összeg gyermekenként.
A családit a Magyar Államkincstár utalja a jogosult számlájára, vagy postai címére küldi meg.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!