PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 29., vasárnap

Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése


Az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődött el vasárnap délután Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtése: a 1353-as számon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal lehet támogatni a szervezet munkáját.


A felhívás jelmondata hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól. Azért gyűjt a segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből - közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

A résztvevők, köztük Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetek, egy tűzifából készült, 1353-as installáció utolsó darabjait helyezték el, ezzel jelezve: él a 1353-as adományvonal, és a beérkező adományokból valódi segítség lesz.
Idén is sokféleképpen lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez. Az adományvonal mellett a www.segelyszervezet.hu oldalon is lehet adományozni. A segélyszervezet Adománypontot állított föl az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen. Az ország bármely Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a segélyszervezet munkáját. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban vagy csekken is lehet adományozni.

Az Andrássy úton sétálók az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.



Lehel László elnök-igazgató az idén két évtizedes gyűjtés kezdeteire visszatekintve kiemelte, hogy már az 1995-ben indított első adventi gyűjtéskor a minél szélesebb összefogás megteremtése volt a cél, és a közösségépítés máig töretlen. Ennek az eredménye, hogy a szeretet.éhség. mézeskalácsszívvel ismertté vált gyűjtés mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává nőtte ki magát, amelyhez az elmúlt évben már mintegy 1 millióan csatlakoztak.

Az előző évi gyűjtésből megvalósított fejlesztésekről szólva többek között a miskolci és orosházi családok átmeneti otthonainak megújítását és a gyulai fedélnélkülieket segítő központ felújításait emelte ki - olvasható a segélyszervezet közleményében.
A cikk forrása: hirado.hu