PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 29., vasárnap

Százezreket kímélhet meg a jövedelemadó-bevallás reformja

Százezreket kímélhet meg a jövedelemadó-bevallás reformja


Százezreket kímélhet meg az Országgyűlés által a napokban elfogadott törvénymódosítás, amelynek nyomán jövőre másfél millió adófizető helyett a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) készítheti el az adóbevallást - közölte hétfői számában a Magyar Idők.


Kis Péter Andrásra, a NAV szóvivőjére hivatkozva azt írták, több mint nyolcszázezer polgár rontotta el idén a bevallását, sokan pedig késve adták le a nyomtatványokat.
Kis Péter András a lap érdeklődésére elmondta: még ősszel is érkeztek 2014-es nyomtatványok a szervezethez, összességében százezres nagyságrendű lehet azok tábora, akik figyelmen kívül hagyták a törvényben rögzített május 20-ai dátumot.




Százból átlagosan öt késlekedőt büntetett meg a hatóság az idén, rendszerint olyanokat, akik többszöri felszólítás után sem készítették el bevallásukat. Egy-egy érintettnek általában húszezer forintos büntetést kellett megfizetnie. Az időben bevallók esetében 840 ezer levelet küldött ki a hatóság hibás nyomtatvány leadása miatt.


A szóvivő elmondta: a napokban elfogadott törvénymódosítás a következő esztendőben teljesedik ki, 2017-ben - és azt követően is - akár három és fél millió magánszemélytől veheti át az adminisztrációt a NAV.
A cikk forrása: hirado.hu