PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 17., kedd

Tényleg Készül A Facebook És A Google-Adó – Te csak jól járhatsz vele!

Tényleg Készül A Facebook És A Google-Adó – Te csak jól járhatsz vele!

Valóban készül az internetes multicégeket terhelő új adó – derült ki Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos szerdai közleményéből. Adóztatják a Facebookot és a Google-t is. google – facebook – adó


A Nemzeti Konzultáció Titkárságának szerdai közleménye szerint Deutsch Tamás a konzultáció egyik szakmai egyeztetésén jelezte: az a cél, hogy olyan, a polgárok világos és egyértelmű akaratnyilvánításának megfelelő szakmai javaslatok kerüljenek a kormány elé november közepén, amelyekben a piaci szereplők, a nyilvánosság műhelyei, a nonprofit, a szakmai és érdekvédelmi szervezetek döntő része egyetért.
A biztos azt is kiemelte: az InternetKon eredményeként olyan előterjesztés készül, amely meglévő törvények módosítását, új törvények megalkotását célzó kormányzati döntésekre irányuló javaslatokat tartalmaz, emellett kormány- és miniszteri rendeletek módosítását, már létező programok kiegészítését, módosítását vagy újabbak indítását javasolja.
Az InternetKon vezetője úgy fogalmazott: egyértelmű volt a magyar emberek állásfoglalása abban a kérdésben is, hogy a multinacionális cégek vegyék ki részüket a digitális gazdaság fejlesztéséből és a közteherviselésből is.
Egyes multinacionális internetes vállalkozások ugyanis már hosszú ideje a magánfelhasználóknál és más vállalkozásoknál lényegesen nagyobb forgalmat generálva jelentős hirdetési bevételeket érnek el az interneten, de lényegében nem adóznak Magyarországon – és számos más európai országban sem -, valamint nem költenek sem az internetes infrastruktúra, sem a tartalmak fejlesztésére – mondta az InternetKon vezetője.
Olyan szakmai javaslatcsomagot fognak a kormány elé terjeszteni, amellyel a probléma átfogó, összeurópai rendezését megelőzően is eredményt lehet elérni. A javaslatok valamennyi adófajta esetében meg kívánják szüntetni az adóelkerülés lehetőségét
– hangsúlyozta a miniszterelnöki biztos utalva arra, hogy készül a Google-adó.
Az internetes alapcsomag kapcsán Deutsch Tamás világossá tette, hogy a szolgáltatókkal közös javaslat kerül a kormány asztalára, melynek alapvető szándéka, hogy minél több új internethasználó legyen.
Az egyeztetésen Lengyel Márk, az InternetKon szakértője elmondta, a globális internetes vállalkozások ma már a helyi szereplőknél lényegesen előnyösebb versenyhelyzetben vannak, az InternetKon során véleményt nyilvánító polgárok szerint pedig a piaci egyenlőséget biztosító intézkedésekre van szükség, ez a vélemény pedig a szakmai tapasztalatokkal is találkozik.
A hálózati semlegesség kérdése esetében a vita az internet szabadsága mellett meghatározóan a digitális ökoszisztéma üzleti modelljeinek kialakításáról szól. A konzultáció torrentezéssel kapcsolatos kérdésének eredménye pedig azt jelzi, hogy a szerzői jog megőrzésére és továbbfejlesztésére van szükség, nem pedig a felszámolására.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!