PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 1., kedd

Így garantáltan nem verik át a közműszolgáltatók – ezt olvassa el!

Így garantáltan nem verik át a közműszolgáltatók – ezt olvassa el!

Akár a lakásunkról van szó, akár a cégünkről, jobban tudunk spórolni, ha pontosan tudjuk követni, hogy mikor és mennyi energiát fogyasztunk el és nem utolsósorban még azokra a tolvajokra is gyorsan fény derülhet, akik esetlegesen a mi kontónkra akarnak energiát nyerni, vagyis megcsapolják a vezetékeinket.


A legújabb okos mérők nem csupán a pontos fogyasztásról adnak információt, de a műszaki hibák előrejelzésére és az órákat megcsapoló tolvajok lebuktatására is lehetőséget biztosítanak.
5 éven belül a magyarországi háztartások 80 százalékát el kell látni az energiafogyasztás optimalizálását szolgáló okos mérőkkel a megújuló energia hasznosításáról szóló Nemzeti Cselekvési Terv szerint.AZ okos mérők arra is tökéletes lehetőséget adnak, hogy átalakítsuk a szokásainkat, ezzel jelentős mennyiségű pénzt megtakarítva.
Az Európai Unió célkitűzései szerint 2020-ig az európai fogyasztók 72 százaléka rendelkezni fog a villamosenergia mérésére szolgáló, 40 százalékuk pedig a földgáz mérésére szolgáló okos mérőkkel. A tervek szerint a következő 5 év leforgása alatt a magyar háztartások 80%-át el fogják látni ilyen okos mérőkkel.
Az okos óra mindenkinek előnyös, a fogyasztó, a közműcég és az önkormányzat is szereti.
A fogyasztók például már csupán a fogyasztási szokásaik ellenőrzésével is energiamegtakarítást érhetnek el, az önkormányzatok pedig a helyi fogyasztási adatok felhasználóiként egész városuk energiafelhasználását optimalizálhatják” – mondta Pető Gábor, a MultiContact Consulting ügyvezetője.
A szolgáltatók a valós idejű adatoknak köszönhetően pedig a különböző fogyasztási szokásokra szabott termékcsomagokat hozhatnak létre, ráadásul a költségeiket is csökkenthetik, többek között a rendszeres óraleolvasások megszüntetésével.
A fogyasztók és a szolgáltatók mellett a villamosenergia-rendszer üzemeltetői és a kormányzati szektor is profitálhat az intelligens energetikai hálózatok országos elterjedéséből. A rendszerüzemeltetők pontosan meg tudják majd becsülni a hálózati veszteség mértékét és helyét is, amivel az esetleges szabálytalan energiavételezéseket is megelőzhetik, valamint a fogyasztási adatok folyamatos ellenőrzésével az elosztói és átviteli rendszerek hibáinak egy része előre jelezhetővé, illetve azonnal észlelhetővé, így javíthatóvá válik. A kormányzati szektor mint adatfelhasználó hasznosulhat az okos mérőkből, amelyekkel megteremtheti az energiatakarékosan és hatékonyan működő okos városok alapjait.

Az okos mérés előnyeit több energetikai szolgáltató cég is felismerte Európában, ezért egyre több privát forrást fektetnek az intelligens hálózatok kiépítésébe. Jelentős részben ennek köszönhető a nyugat-európai országok, valamint a térségünkből Csehország ráfordításainak kiugróan magas aránya. A privát befektetések arányának növelése Magyarország számára is járható út lehet a 2020-as kitűzések elérésében.
„Ahhoz, hogy az okos mérés előnyeit a fogyasztók élvezhessék, a megfelelő jogszabályi környezet megteremtése és a beruházások megvalósítása mellett szükséges a lakosság és az ipari fogyasztók környezettudatos szemléletmódjának kialakítása is” – tette hozzá Pető Gábor, a MultiContact Consulting ügyvezetője.
Forrás : http://profit7.hu/magazin-1/igy-biztos-nem-verik-at-a-kozmucegek
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info