PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 1., kedd

Jó hír – a mai naptól tiltja a törvény a mobilos díjemelést

Jó hír – a mai naptól tiltja a törvény a mobilos díjemelést


A mai nappal életbe lépett a legújabb mobil előfizetőket is védő törvény, mely a szolgáltatóknak tiltja az áremelést!

A mai nappal vagyis 2015. december 1-el lépett hatályba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke által jegyzett rendelet, ami az előfizetői szerződések részletes szabályait írja elő a szolgáltatók számára.
Az új törvény egyik legfontosabb pontja, ami minden mobil telefon előfizetőt érint, hogy amennyiben az előfizető határozott idejű szerződést köt (ez jellemzően igaz a
hűségnyilatkozattal kötött szerződésekre) , a szolgáltatónak kötelessége a szerződés megkötése előtt az előfizetőt tájékoztatni, minden költségről, ami az szerződés időtartama alatt terhelheti az előfizetőt! Ezzel lehetetlenné tették a szolgáltatók számára az egyoldalú szerződésmódosítást vagyis a díjemelést.Vagyis csak akkor emelhetik meg áraikat egyoldalúan, ha valamilyen jogszabályi változás vagy a hatóság döntése erre kifejezetten kötelezi őket.
A feltöltőkártyás ügyfelek is jó hírt kapnak, ugyanis a szolgáltató köteles a nem újratöltött feltöltőkártyán megmaradt pénzt visszafizetni az ügyfélnek.

Ezen felül további változások is életbe léptek mától :
– szinte lehetetlen lesz a hűségidő alatt díjat emelni
– a szolgáltatónak vissza kell adni az ügyfélnek a nem újratöltött feltöltőkártyán maradt pénzt
– az általános szerződési feltételekben visszakereshető akciós feltételeket is érinti az új szabályozás
– a ráutaló magatartást pontosabban határozták meg az eddigieknél
– évi egyszeri ingyenes példányt kaphat az előfizető a szerződésből,
– könnyebb felmondási lehetőségeket kap az ügyfél a jogszerűtlenül kivett műsorcsatorna miatt,
– valamint több védelem jár a kis- és középvállalkozásoknak is.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info