PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 17., csütörtök

Négy bölcsődei ellátás közül lehet jövőre választani

Négy bölcsődei ellátás közül lehet jövőre választani

A bölcsődék mellett 2017. január 1-jétől mini-, családi vagy munkahelyi bölcsődét is választhatnak a szülők. A kedden elfogadott törvénymódosítás azt is tartalmazza, hogy jövőre emelik a szünidei étkeztetésre fordított összegeket.


Több irányba is bővülnek a kedden elfogadott módosítások értelmében jövőre a családtámogatások – mondta Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Kihangsúlyozta, hogy most már családtámogatásként és nem szociális juttatásként minden család számára biztosított lesz a juttatás. Az egyik legfontosabb, hogy tovább bővül a GYED extra, már a gyermek fél éves korától is igénybe vehető – tette hozzá.
Az államtitkár megjegyezte, hogy miközben az édesanya már el tud helyezkedni dolgozni, mivel több munkahely van és rekord magas a foglalkoztatottság, egyre nagyobb igény a gyerekek elhelyezése. Január elsejétől lép életbe a tegnap elfogadott módosítás, miszerint már nem csak normál bölcsődei ellátás lesz elérhető a családok számára, hanem létrehozhatók munkahelyi, családi vagy mini-bölcsődék is. – mondta. 



Ez utóbbinak egyszerűbbek az alapítási feltételei: a mini-bölcsődékhez fele annyi szakirányú végzettségű alkalmazottra van szükség, amelyek a bölcsődénél magasabb fokúak és kisebb csoportban is indíthatóak – tette hozzá. Ezek a lehetőségek sokkal jobban illeszkednek a családok igényeihez, több választási lehetőséget biztosítanak és rugalmasabbak – szögezte le Rétvári Bence.
Eddig csupán a nyári szünetben volt biztosított az étkeztetést azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei ezt nem tudták megengedni. Ezen túl már az őszi és a tavaszi szünetben is, bővülő körben lesz erre lehetőség – mondta az államtitkár. Rétvári Bence szerint már idén is rekordot döntött a program, amire három milliárd forintot költött a kormány.
Minden igényt sikerült kielégíteni – tette hozzá. Megjegyezte, hogy a korábbi 92 ezer helyett 2015-ben 318 ezren kaptak családtámogatásként ingyenesen enni az intézményekben. Kihangsúlyozta az állam ingyenesen biztosítja a bölcsődékben, óvodákban az étkeztetést és az iskolákban a tankönyveket.
Forrás : hirado.hu
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info