PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 17., csütörtök

Így változnak az árak a postákon januártól – mindenkinek érdemes tudni!

Így változnak az árak a postákon januártól – mindenkinek érdemes tudni!

Közlemény
A posták karácsonyi és év végi ünnepi nyitva tartásáról, a logisztikai szolgáltatások ünnepi igénybevételi menetrendjéről és a 2016. évi díjszabásról.
Az ünnepek alatt a posták az alábbi nyitvatartási rend szerint várják az ügyfeleket:


- 2015. december 24-én (csütörtök), csak a szombaton is nyitva tartó posták állnak az ügyfelek rendelkezésére, legkésőbb 12.00 óráig.
- 2015. december 25-26-án (péntek-szombat), valamennyi posta zárva tart.
- 2015. december 27-én (vasárnap) vasárnapi munkarend van érvényben, így a Budapest 72-es posta (Keleti pályaudvarnál lévő posta) áll az ügyfelek rendelkezésére 07:00-24:00 óra között, illetve a Budapest 114 – Mammut posta üzemel 09:00-14:00 óra között.
- 2015. december 31-én (csütörtök), a posták legkésőbb 12:00 óráig tartanak nyitva.
- 2016. január 1-jén (péntek) valamennyi posta zárva tart.
- 2016. január 2-án (szombat), a szombaton nyitva tartó posták szombati nyitvatartási rend szerint üzemelnek, illetve a Budapest 72-es posta 07:00-24:00 óra között fogadja az ügyfeleket.

A Magyar Posta ügyfelei zavartalan kiszolgálása érdekében megerősített kézbesítési kapacitással biztosítja a karácsonyi csomagküldemények ünnepek előtti kézbesítését:
A december 23-án „szombati kézbesítés többletszolgáltatással feladott, 1 munkanapos csomagok kézbesítését is megkísérli december 24-én a Magyar Posta a szombati kézbesítésre kijelölt településeken. (A települések listája elérhető a posta.hu weboldalon).
A karácsonyi időszakban az egyre népszerűbb csomagátvételi pontokra és csomagautomatákra a Posta szombati napokon is kiszállítja a csomagokat, lehetővé téve azok akár hétvégén történő átvételét is.


A december 31-én „szombati kézbesítés” többletszolgáltatással feladott, 1 munkanapos csomagok kézbesítését január 2-án kísérli meg a Magyar Posta a szombati kézbesítésre kijelölt településeken. A „szombati kézbesítés” többletszolgáltatás nélkül feladott csomagküldeményeket a Magyar Posta 2016. január 4-én kísérli meg kézbesíteni.
A Magyar Posta Zrt. 2016. január elsejétől módosítja árait, mely a lakosság által leggyakrabban használt szolgáltatások tekintetében a következő változásokat jelenti:
- A nem tömeges feladású, közönséges levél alapára 30 grammig változatlanul 115 forint,
50 grammig 150 forint marad.
- A 30 grammos elsőbbségi levél ára változatlanul 145 forint marad.
- Az ajánlott többletszolgáltatás ára 275 forint helyett 280 forint,
a tértivevény többletszolgáltatás ára 185 forint helyett 190 forint lesz.
- A hivatalos irat ára 330 forint helyett 340 forint lesz.
- A lakosság által leggyakrabban igénybe vett expressz csomagszolgáltatások árai nem változnak, az egyetemes csomagszolgáltatás keretein belül elérhető MPL Postacsomag alapdíjak pedig egységesen 100 Ft-tal emelkednek.
Forrás : posta.hu
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info