PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. június 27., szombat

Visszavonhatják a rezsicsökkentést

Visszavonhatják a rezsicsökkentést

Kész feladni a rezsicsökkentést az Orbán-kormány – írja a hvg.hu egy, az uniós energetikai biztosnak küldött kormányzati levélre hivatkozva.
A kilátásba helyezett lépések nyomán aligha kerülhető el a gáz és az áram drágulása. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy Orbánék sutba dobják azt az intézkedésüket, amelynek főszerepe volt abban, hogy 2014-es választásokon újra behúzták a győzelmet – írja a hvg.hu.


Egyelőre háttérben egyezkedik a kabinet az Európai Unióval energiaügyekben. A hvg.hu által megismert, ezekbe az egyeztetésekbe bepillantást nyújtó levél arról tanúskodik, Orbánék a visszájára fordítanák az emblematikus választási intézkedésüket, a rezsicsökkentést az áram és a gáz esetében.
A május 8-i keltezésű levelet Trócsányi László igazságügyi miniszter küldte az uniós energetikai biztosnak, Miguel Arias Canete-nek.
A kormány a Brüsszelnek küldött dokumentumban három fő lépést helyezi kilátásba.
Átalakítják a rendszerhasználati díjak ármegállapítási rendszerét, háromlépcsőssé teszik azt. Most az energiahivatal állapítja meg rendeletben a díjakat, bírósági jogorvoslat nincs.

A levél kilátásba helyezi, hogy a kormány megszünteti azt a mostani helyzetet, hogy van figyelembe nem vehető költség. Brüsszelnek az az egyik fő kifogása, hogy most nem költségalapú az elszámolás a cégekre erőltetett állami árképzésében.
A levél szól arról is, hogy az egyetemes szolgáltatásnál most a rendszerhasználati díjak olyan nyomottak a rezsicsökkentés miatt, hogy nemcsak profitot nem tudnak termelni a szolgáltatók, de a díjak legfeljebb 0 százalékos tőkemegtérülést biztosítanak csupán.
Ezért módosítják a rendszerhasználati díjak megállapítási rendszerét a fenti módon, és a le nem vonható költségtételeket kiiktatják. Ezeknek az eredője lehet az, hogy megemelkedik a tőkemegtérülés. Ha pedig ez nő, akkor a gáz- és áramárnak is emelkednie kell.

Szerző: hvg.hu