PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 22., szerda

Csak ezek a gyerekek ehetnek ingyen szeptembertől – Az Ön gyermeke rajta van a listán?ITT A LISTA

Csak ezek a gyerekek ehetnek ingyen szeptembertől – Az Ön gyermeke rajta van a listán? ITT A LISTA

A szeptembertől bevezetett ingyenes gyermekétkeztetés már hónapok óta téma, de még sokan nem tudják egészen pontosa, hogy kinek is fog járni? Kinek a gyermeke étkezhet ingyen? Korábban azt mondták, hogy csak a leggazdagabb szülőknek kell majd fizetni, de most úgy néz ki, hogy ez mégsem így lesz!


Sok gyermek jut majd szeptembertől ingyenes étkezéshez a bölcsődékben és az óvodákban, de a lehetőség természetesen jövedelemhez kötött.Jelentősen bővül azon gyerekek száma, akik szeptembertől ingyen étkezhetnek, erre a kormány idén 58 milliárd forintot különített el. Ez további megtakarításokat eredményezhet a családoknak!
ITT megnézheted, hogy a Te gyermeked ingyen ehet-e!
1. Az a gyermek, akinek jár a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény az 100%-os étkezési térítési díjkedvezményt kap, vagyis teljesen ingyen étkezhet szeptembertől. Ezt majd igazolni kell egy három hónapnál korábbi határozattal, mely a kedvezményre jogosít.
2. Azon családok gyermeki, ahol 3 vagy több gyermeket nevelnek eddig 50%-os kedvezményt kaptak az étkezési térítési díjból, az ő kedvezményük szeptembertől 100%-osra emelkedik, vagyis ezek a gyermeke is ingyen fognak étkezni szeptembertől. Ezt csupán egy szülői nyilatkozattal kell majd igazolni.

3. Az a gyermek, aki tartósan beteg vagy fogyatékkal él, eddig 50%-os térítési díj kedvezményt kapott, ez szeptembertől 100%-ra változik, így ezek a gyermeke is ingyen étkezhetnek szeptembertől a bölcsődékben és az óvodákban. Ezt majd egy 3 hónapnál korábbi magasabb összegű családi pótlékról szóló dokumentummal kell igazolni.
4. Az a gyermek is ingyen étkezhet szeptembertől, akinek a családjában olyan gyerek van, aki tartósan beteg vagy fogyatékkal él. Ezt szintén a magasabb összegű családi pótlékról szóló papírral kell majd igazolni, ami nem régebbi 3 hónapnál.
5. Az a gyermek is ingyenesen étkezhet szeptembertől a bölcsődékben és az óvodákban, akinek a családjában az egy főre jutó nettó minimálbér 130 százalékát, vagyis a 89.408 forintot! Ezt majd egy külön, erre rendszeresített nyomtatvánnyal kell igazolni. Az EMMI előzetes vizsgálat szerint ebbe a kategóriába a gyermekek 90%-a bele fog esni, így rengeteg gyermek ehet majd ingyen szeptembertől!
www.ittlakunk.hu, penzcentrum.hu nyomán írta K.A.