PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 14., péntek

40 éves kor felett is igényelhető a szocpol

40 éves kor felett is igényelhető a szocpol

Bővülhet a családi otthonteremtési támogatás.
A július elsején indult új szocpol ötvenezer érdeklődőt vonzott eddig, a legnagyobb érdeklődés vidéken tapasztalható – közölte a Napi Gazdaság. Az új támogatási forma segítségével használt ingatlanok vásárlásához is igényelhető állami támogatás.


gygyermekes család minimum 500, maximum 780 ezer forintot kaphat. Két gyerek esetén a támogatás 800 ezer és 1,7 millió forint közötti, míg három gyereknél már 1,2-2,6 millió forint lehet. A négygyerekesek minimum 1,6, legfeljebb pedig 3,25 millió forintra számíthatnak.

Ha van gyermek, nincs életkori korlát!
A támogatás célja, hogy a gyermekes vagy gyermeket vállaló családok könnyebben jussanak lakáshoz. A lehetőséget meglévő vagy előre vállalt gyermekek után lehet igénybe venni. Utólagos támogatást csak az kaphat, aki már legalább egy gyermeke után igénybe vette a támogatást, majd újabb gyermeke született.
Ha meglévő gyermekek után igényelik a támogatást, nincs életkori korlát. Ha viszont születendő gyermekre szeretnék kérvényezni, akkor házastársi kapcsolat szükséges, és a felek egyike sem töltheti be az igénylés időpontjában 40. életévét.
Forrás mno.hu
A támogatás keretösszegét már kibővítették sőt, tulajdonképpen korlátlanul igényelhető, itt garantáltan nem járhatunk úgy, mint esetlegesen a mosógépcsere program esetében, hogy a keretösszeg kimerülése miatt felfüggesztik a támogatást.Vagyis mindenkinek jutni fog a szocpolból, aki megfelel a feltételeknek, de azért nem árt sietni, hogy mielőbb megkaphassuk a kívánt összeget!