PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 8., szombat

5 óriási segítséget jelentő támogatást igényelhetsz a járástól, 1-et pedig az önkormányzattól!

5 óriási segítséget jelentő támogatást igényelhetsz a járástól, 1-et pedig az önkormányzattól!

Több segély végleg megszűnt idén tavasszal, több pedig átalakult
Március egytől rengeteg segély változott meg, sőt, szinte mindegyik. Van ami teljesen megszűnt, van, amit átalakítottak és más néven lett igényelhető, van, amit máshol kell majd igényelni mint eddig. Már nem csak önkormányzatoktól lehet segélyt igényelni, hanem a járásoktól is.


Járási támogatások:

A járási támogatást az államkassza fedezi
, az önkormányzatnak semmilyen hatalma nincs ezen ellátások felett. Az önkormányzat semmilyen feltételt nem szabhat meg ezeknél a segélyeknél. A szociális segélyt mától felváltja a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, ezt azok igényelhetik, akik nem dolgoznak közmunkában. Ha a közmunkás kikerül a programból, újra igényelheti a támogatást.
A járástól igényelhetjük a továbbiakban a rendszeres szociális segély helyébe lépő egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatást, melynek összege 46.600 ezer forint lesz. Átkerült a járásokhoz az időskorúak járadéka elnevezésű támogatás is, melynek összege az új rendszerben 22 800 – 37 500 forint között fog mozogni.
Az ápolási díjak is átkerültek a járások hatáskörébe, 3 ápolási díja maradt meg az alapösszegű, az emelt összegű és a kiemelt ápolási díj, összegük : 29 500 forint, 44 250 forint, 53 100 forint. A járásnál igényelhető ezentúl az alanyi jogon járó közgyógyellátási is, melynek összege havonta maximum 12 ezer forint lehet.

Ezen támogatás igénylésének és megállapításának egy országos központi rendszere lesz, így minden járásban ugyanolyan feltételekkel juthatunk hozzá!
Önkormányzati támogatások:
Március 1-től kezdődően minden korábbi önkormányzati támogatás megszűnt!Megszűnt a lakásfenntartási támogatás, az adósságkezelési szolgáltatás, méltányossági ápolási díj, méltányossági közgyógyellátás, helyi segélyek.
Egyetlen segély lesz igényelhető, ennek egységes neve települési támogatás lett.Azt, hogy kinek ítélik oda a települési támogatást, arról minden önkormányzat saját hatáskörben dönt, melyet helyi rendelettel szabályoznak.
A helyi rendeletet minden önkormányzatnak 2015. február 28-ig kellett megalkotnia. A szociális törvény azonban arra kötelezi az önkormányzatokat, hogy átmeneti veszélyhelyzet esetére – a krízissegély lehetőségét biztosítani rendkívüli települési támogatás elnevezéssel.