PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 6., csütörtök

70 ezer forintba kerülhet az iskolakezdés

70 ezer forintba kerülhet az iskolakezdés

Legkevesebb 40 ezer, de akár 70 ezer forint is lehet az iskolakezdés, még úgy is, hogy a korábbinál jóval többen kapják ingyen a tankönyveket. A könyveken kívül egy-két oldalas listák is keringenek a szülők közt arról, mit kell venni még.


Az M1 Híradójában megszólaltatott anyuka úgy számol, hogy a három gyerek miatt legalább 150 ezer forint lesz az iskolakezdés, annak ellenére, hogy tavaly sok mindent meg tudott vásárolni akciósan, és amit akkor nem használtak, most elővehetik.

Zalacsében öt éve az önkormányzat átvállalta
az általános iskolás diákok tankönyveinek költségét. A támogatást szociális helyzettől függetlenül minden család megkapja. A tanévkezdés minden családnak komoly anyagi megterhelés, és vannak, akik máshonnan nem kapnak segítséget, őket szeretnénk azzal segíteni, hogy az önkormányzat a tankönyveiket kifizeti – mondja Erdei Csaba polgármester.
Érkeznek már a tankönyvek is. A középiskolákban csak a rászorulók kaphatnak ingyen tankönyvet, a többieknek a csomag 10-12 ezer forintjába is kerülhet, Debrecen ezért évek óta iskolakezdési támogatást ad azoknak a rászoruló családoknak, amelyek ezt igénylik. Egy gyereknél 4300, többnél 6 ezer forint kapható – mondja Széles Diána alpolgármester. Tavaly több mint 400 családnak tudtak segíteni több mint két millió forintból.
Szeptember előtt a legdrágább tétel az iskolatáska. Az árak 7-8000 forintnál kezdődnek, de akár 36 000 forintba is kerülhet egy márkás darab. A füzetek darabja 45-300 forint, és a színesek, filctollak, festékek között is van pár száz forintos, de akár 3 ezer forintot is fizethetnek a szülők.
Az indulócsomag így minimum 15 ezer forint, ehhez jönnek még a 10-12 ezer forintos tankönyvek, a menza pedig átlagosan havi 6-9 ezer forint, vagyis az iskolakezdés legkevesebb 38 ezer forintba, de akár 72 ezer forintba is kerülhet gyermekenként – derül ki az M1 Híradó összeállításából.
Forrás : hirado.hu