PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 17., hétfő

ELKÉPESZTŐ CSEKKET KAPHATSZ HA NEM LESZ DIPLOMÁD AUGUSZTUS VÉGÉRE!

ELKÉPESZTŐ CSEKKET KAPHATSZ HA NEM LESZ DIPLOMÁD AUGUSZTUS VÉGÉRE!

Azoknak a felsőoktatási hallgatóknak, akik 2012 szeptemberében magyar állami ösztöndíjas finanszírozási formában, négy féléves képzésben – mesterképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben – kezdték meg tanulmányaikat (vagy időközben erre a finanszírozási formára kerültek átsorolásra), az oklevélszerzési határidő 2015. augusztus 31-én lejár.


A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény értelmében a magyar állami ösztöndíjas hallgatóknak a képzési idő másfélszerese, azaz a négy féléves képzések esetében hat félév alatt kell megszerezniük az oklevelüket. Ez alól kivételt jelentenek azok, akiknek volt passzív féléve, hiszen az oklevélszerzési határidőt minden egyes passzív félév kitolja.

Az oklevél megszerzése szükséges
Azt az Oktatási Hivatal kiemelte, hogy nem csak a végbizonyítvány vagy a záróvizsga kell, hanem a kiállított oklevél. Ezt az iskolátok továbbítja az Oktatási Hivatal felé, nektek nincs vele tennivalótok.
A magyar állami ösztöndíj igénybevételéhez kapcsolódó oklevélszerzési határidő és a záróvizsga letétételére nyitva álló határidő nem azonos. Amennyiben nem sikerül megszerezni a diplomátokat a képzési idő másfélszeresén belül, vissza kell fizetnetek az állami ösztöndíj, azaz a tandíj felét. Természetesen ettől függetlenül még befejezhetitek az egyetemet.
Mit tehettek, ha nem lesz meg augusztus 31-ig?
Amennyiben a nyelvvizsga megszerzése érdekében külföldi tanulmányokat folytattok, vagy felnőttképzésben tanuljátok a nyelvet, az oklevélszerzési határidő lejártáig kérelmezhetitek a határidő felfüggesztését, a megfelelő dokumentumok – felnőttképzési szerződés vagy külföldi tanulmányokról szóló jogviszony-igazolás – benyújtásával. Felfüggesztés legfeljebb két évre adható.
Kérelmezhetitek a mentességet akkor is, ha az oklevelet tartós betegség, baleset vagy szülés miatt nem tudjátok megszerezni, vagy három gyermeket szültetek.
A teljes cikket itt olvashatod el:http://eduline.hu/felsooktatas/2015/7/31/Brutalis_csekket_kaphatsz_ha_nem_lesz_diplo_A3J2TR
Forrás : eduline.hu