PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 7., péntek

Itt a kiskapu az ingyenes készpénzfelvételi limit túllépéséhez

Itt a kiskapu az ingyenes készpénzfelvételi limit túllépéséhez

Júliusban vezette be az egyik diszkontlánc azt a szolgáltatását, mely a vásárlót azonnal „ingyen” készpénzhez juttatja, az üzletnek pedig csökkenti a pénzkezeléshez kapcsolódó költségeit. Még a bankok is jól járnak azzal, ha az ügyfél nem az ATM-ből veszi fel a pénzt – írja a Magyar Nemzet Online.
Mik ezek?


Meg is többszörözheti a havi 150 ezer forintos ATM-ből ingyen felvehető összeget az a vevő, aki igénybe veszi a Penny Market cash back akcióját. Az üzletlánc júliusban vezette be a szolgáltatást, amellyel minden háromezer forint fölötti bankkártyás vásárlásnál jogosult az ügyfél legfeljebb húszezer forint összeget készpénzben felvenni. A Penny tájékoztatása szerint a szolgáltatás összes üzletükben folyamatosan rendelkezésre áll – írja a lap.

A pénztárból való készpénzfelvétel
kártyás vásárlásnak minősül és a kereskedőlánc sem számol fel miatta extra költségeket. A vásárlók számára további jó hír, hogy amennyiben hitelkártyájukkal fizetni tudnak az üzletben, úgy akár annak terhére is vehetnek fel készpénzt. Ennek azért különösen nagy a jelentősége, mert a hitelkártyát vásárlásra találták ki, s ezért a bankautomatás készpénzfelvételnek igen magas a költsége.

A szolgáltatás mindenki számára praktikus – írja a lap. A vásárlónak nem kell ATM-et keresnie, túllépheti a 150 ezres ingyenes készpénzfelvételi limitjét. Az üzlet megszabadul a készpénzes vásárlások miatt felhalmozódó nagyobb címletektől, így azokkal nem a pénztárosnak kell bajlódnia a nap végé, továbbá csökkennek a pénzkezeléshez kapcsolódó költségek. Végül a bankkártyát kibocsátó bank is jól jár, hiszen anélkül juttatja készpénzhez az ügyfelet, hogy ATM-en vagy egyéb módon közvetlenül kapcsolatban lépett volna vele, azaz a hitelintézet is költséget spórolt meg.
A cash back az USA-ban elterjedt és népszerű szolgáltatás, ám a Penny akciójához képest a klasszikus cash back igénybevehetőségének nincsenek ilyen szigorú korlátai. Vásárlási kötelezettség lehet, de nincs minimum összeg és a kifizetés sincs maximalizálva. Magyarországon a készpénzfelével átlagos összege 60 ezer forint. Ehhez képest a 20 ezres limit szűk keretnek számít.
Szerző: VG Online – MNO
Forrás : vg.hu