PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 7., péntek

Méltányossági GYES

Méltányossági GYES

Méltányossági alapon is kaphatsz GYES-t.
Ki kaphat méltányossági alapon gyermekgondozási segélyt?
A méltányossági alapon történő folyósítást a Magyar Államkincstár elnöke állapíthatja meg azoknak, akik a következő feltételeknek megfelelnek:


- méltányossági alapon megállapítható, olyan személynek is aki gyermeket nevel, azért mert a gyermek szülei, valamilyen okból kifolyólag 3 hónapon túl akadályoztatva vannak a gyermek nevelésében.
- megállapítható és meghosszabbítható addig, amíg a gyermek megkezdi az iskolai tanulmányokat. Beteg gyermek esetében maximálisan a gyermek 8 éves koráig folyósítható, akkor ha a gyermeket nem lehet nappali intézményben gondozni. Ha ilyen okból kérjük a méltányossági gyest, akkor az gyes igényléshez csatolni kell a fekvőbeteg-gyógyintézet gyermekgyógyász vagy gyermekpszichiáter szakorvosának igazolását, arról a tényről, hogy a gyermeket nem lehet nappali intézményben gondozni.
A GYES összege :
A GYES összege sajnos jelenleg Magyarországon nem több, mint a legkisebb öregségi nyugdíj összege, ami 28.500 forint egy gyermekre.Ikergyermekek esetében, 2 gyermek esetén a legkisebb öregségi nyugdíj 200%-a, vagyis 57 ezer font, 3 ikergyermek esetében 85.500 forint, 4 ikergyermek esetében 114 ezer forint.