PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 6., csütörtök

Óriási hír – Három hónapnál nem lesz hosszabb várólista!

Óriási hír – Három hónapnál nem lesz hosszabb várólista!

Év végéig tart a kórházi várólisták csökkentését célzó program, amelynek keretében a kórházak átirányíthatják egy másik intézménybe a műtétre várakozókat, hogy a beavatkozás minél hamarabb megtörténjen – írta csütörtöki számában a Magyar Hírlap.


A kormány idén hatmilliárd forintot különített el a programra, amelynek célja, hogy a betegeknek ne kelljen a kisebb műtétekre két-három hónapnál, a nagyobb ortopédiai beavatkozásokra hat hónapnál többet várniuk – írta a lap. A programba elsősorban azok a beavatkozások tartoznak bele, amelyekre a legtöbben várnak. Ilyenek a térd- és csípőprotézis-beültetések, továbbá a szürkehályog-, epekő- és sérvműtétek.

Az újság idézte Ficzere Andreát
, a fővárosi Uzsoki-kórház főigazgatóját, aki szerint a program a vártnál valamivel lassabban halad, ezért a betegekkel tudatni kell, hogy van lehetőségük a kiírtnál hamarabb átesni a műtéteken.
Elmondta: a programban részt vevő intézmények szívesen fogadnak területen kívüli betegeket. Az Uzsoki-kórházban például április óta összesen 800 csípő- és térdprotézis-beültetést végeztek el, s a páciensek fele másik ellátóhelyről érkezett hozzájuk.
A főigazgató felhívta a figyelmet, hogy a program keretében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) állja a betegek esetleges utazási költségét.
Forrás : MTI