PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. augusztus 9., vasárnap

Több bölcsőde is bezárhat szeptemberben!

Több bölcsőde is bezárhat szeptemberben!

Bezárhatnak a bölcsődék és a hajléktalanszállók.
A bölcsődék és hajléktalanszállók is bezárhatnak szeptemberben a szociális dolgozók sztrájkja miatt – a bíróság ugyanis kimondta, hogy ezekben az intézményekben nincs kötelező alapszolgáltatás.


A kormány a Kúriához fordult a döntés ellen. Az ágazat sztrájkbizottsága a jövő hónapra tervezett munkabeszüntetéssel azt szeretné elérni, hogy az egészségügyi szakdolgozói bértábla rájuk is vonatkozzon
Forrás : mno.hu
Itt van az érem másik oldala :
Nem érti a kormány, hogy miért zárhatnak be a bölcsődék és a hajléktalan-ellátók, amikor az ott dolgozók sztrájkolnak. Pedig a bíróság is kimondta, hogy zárva maradhatnak az intézmények a szociális dolgozók őszre tervezett munkabeszűntetése alatt. Az ápolók és gondozók a túl alacsony fizetésük miatt tiltakoznak. )forrás : rtlklub.hu)
Már idén szeptembertől több mint háromszor annyi gyermek tud ingyen étkezni a bölcsődékben és óvodákban, mint eddig, mert az ehhez szükséges többletforrásokat a parlament mai döntésével biztosította.
A foglalkoztatás is tovább nőhet, mert a kisgyermekes édesanyák, a pályakezdő fiatalok, az alacsony iskolázottságúak és a tartósan álláskeresők után idén júliustól a mezőgazdaságokban dolgozók foglalkoztatására is kiterjesztjük a Munkahelyvédelmi Akcióban biztosított adókedvezményeket.
Az államtitkár óriási emelkedésnek nevezte a változást, jelezve, hogy azoknak is térítésmentesen jár majd az étkezés, akik eddig féláron jutottak hozzá.
Megerősítette, hogy az érintettek körébe tartoznak a nagycsaládosok, a beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek és testvéreik, valamint azon családok is, ahol a jövedelem nem haladja meg az egy főre eső havi nettó 90 ezer forintot.