PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 9., vasárnap

Több ezer nyugdíjas kap havi 32 ezer forintot szeptembertől minden hónapban! Így kell igényelni

Több ezer nyugdíjas kap havi 32 ezer forintot szeptembertől minden hónapban! Így kell igényelni

Magyarországon több mint húszezren, a határon túli magyarok körében több ezren jogosultak júliustól hadigondozásra – mondta Tarnai Richárd.
A Pest megyei kormánymegbízott arra emlékeztetett, hogy a második világháborús hadiözvegyek és hadiárvák járadékát a kommunista diktatúra időszakában elvették. 


Júliustól a hadiárvák 8550, a hadiözvegyek 32 ezer forint havi járadékot kapnak életük végéig.  „A kormányzat fontosnak tartotta, hogy egy több évtizedes mulasztást, egy több évtizedes bűnt hozzon helyre. Mégpedig azt a bűnt, amely az 1938. november 2-a, az első bécsi döntés és 1945. május 9-e, a második világháború befejezése után a magyar királyi hadseregben, illetőleg csendőrségben szolgálatot teljesítő és ott elhunyt emberek hozzátartozóinak, házastársainak és gyermekeinek az ellátását a kommunista diktatúra idején elvette” – fogalmazott Tarnai Richárd kormánymegbízott.

Pest megyében eddig
több mint száz kérelmet bíráltak el, az első jogerős határozatokat pénteken adták át. A kormány a munkaszolgálatosokat már korábban kárpótolta egy másik jogszabállyal.
Forrás : mno.hu
ITT IGÉNYELHETI :
– a lakóhely szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalában,
– külföldön élő és Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkező kérelmező esetében Budapest Főváros Kormányhivatalánál.
Anyagi támogatást kapnak azok a hadiözvegyek és hadiárvák, akiknek férje, édesapja
1938. november 2-a és 1945. május 9-e között a magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált és elesett – ismertette a hadigondozásról szóló törvény módosításának célját az egyik előterjesztő, Lázár János múlt héten az Országgyűlésben. Az előterjesztést a miniszter mellett Kovács Zoltán, L. Simon László, Vargha Tamás, valamint Rétvári Bence képviselők jegyzik.
Mivel lehet igazolni, hogy jogosultak vagyunk a juttatásra?

Az eljárás során a jogosultság hadi eredetét egykorúszolgálati,katonai,kórházi iratokkalhatósági igazolásokkal (például halotti anyakönyvi kivonattal),
ezek hiányában más hitelt érdemlő módon – például vöröskeresztes papírokkal – kell igazolni.

A járási hivatalban megvizsgálják ezeket a papírokat, és döntenek a jogosultságról.

A támogatást a nyugdíjjal együtt kapják majd a jogosultak, de az szinte biztos, hogy az augusztusi nyugdíjjal senki sem fogja még megkapni a pluszpénzt. 
Fontos azonban mihamarabb kérelmezni, mert (az igényléstől kezdve) visszamenőleg is jár
– tehát például szeptemberben nem csak a szeptemberi, hanem az augusztusi 8 550 forintot is viheti a postás.(forrás : penzcentrum.hu)