PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 7., hétfő

Biztos, hogy a Te gyermeked nem ehet ingyen a menzán?

Biztos, hogy a Te gyermeked nem ehet ingyen a menzán?

Sok szülő nem tudja, pedig az Ő gyermeke is ingyen étkezhetne a menzán! Ez a tévedés, akár egy kétgyermekes család esetében 15-20 ezer forintot jelenthet mínuszban havonta.


Idén ősztől, egészen pontosan szeptember elsejétől 320 ezer gyermek jogosult ingyenes étkeztetésre a különféle közintézményekben!Szeptemberben bővült azok köre, akik térítésmentesen reggelizhetnek, ebédelhetnek, uzsonnázhatnak a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban.

A tisztánlátás kedvéért itt van még egyszer azoknak a gyerekeknek a listája, akik ingyenesen étkezhetnek:
– Azok a gyerekek, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapnak szeptembertől is 100%-os étkezési térítési díjkedvezményben részesülnek, vagyis teljesen ingyen étkezhetnek.Ezt egy 3 hónapnál nem régebbi határozattal kell bizonyítani, mely a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény odaítéléséről szól.
- Annak a családnak a gyermekei ahol 3 vagy annál több gyermek van, ők is ingyen étkezhetnek az óvodában és a bölcsődében, ez az iskolai étkeztetésre em vonatkozik.
– A tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermeke a régi 50%-os kedvezmény helyett most már 100-os kedvezményt kap, vagyis ingyenesen étkezhet!Ezt is igazolni kell egy három hónapnál nem régebbi határozattal, amely a magasabb összegű családi pótlékról szól!
– Annak a családnak az összes gyermeke ingyen étkezhet, ahol tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelnek.
2016. január elsejével pedig tovább bővül azon gyermekek köre, akik térítésmentesen étkezhetnek. Aki olyan családban él, ahol az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, vagyis a (a 2015-ös minimálbérrel számolva) 89 408 forintot, 100 százalékos kedvezményben részesül majd. A jogosultsághoz a szülő nyilatkozata szükséges, melyhez külön nyomtatványt fognak adni. Ez az EMMI szerint a gyerekek 90 százalékát érinti majd.
Minden szülőnek azt javasolják, hogy érdeklődjön az illetékes intézményben , ahová a gyermeke jár, mert könnyen lehet, hogy ő is ingyen kaphat enni csak a szülők nem tudnak róla!