PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 8., kedd

Férfiak 40 + program – mi szól mellette és mi szól ellene!

Férfiak 40 + program – mi szól mellette és mi szól ellene!

Napjaink egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó témája a férfiak negyven év munka után történő nyugdíjba vonulás.Sokakat foglalkoztat a kérdés nagyon sokan támogatják, nagyon sokan ellenzik, sokan pedig nem értik, hogy aki ellenzi az miért ellenzi, de vessünk egy pillantást az érvekre és az ellenérvekre, hogy tisztábban lássunk a témában.


A cikk Dr. Farkas András nyugdíjszakértő írása alapján készült, hiteles információk hiteles forrásból!

Jelenleg 2,1 millió öregségi nyugdíjas van
Magyarországon, ezen nyugdíjasoknak csak a 38%-a férfi.Ennek nagyon egyszerű oka van, a férfiak várható élettartama hazánkban alacsonyabb, mint a nőké.Jelen esetben nem a születéskor várható élettartamról beszélünk, hanem a nyugdíjkorhatár elérésének közelében várható élettartamról, ami jelenleg 60 éves kor betöltése esetén a nőknél 22,9 év, a férfiaknál 18,7 év.A férfiak többet dolgoznak és többet is keresnek így jóval nagyobb erővel járulnak a nyugdíjkiadásokhoz, mégis rövidebb ideig lehetnek nyugdíjasok.
Ennek tükrében elmondhatjuk, hogy az egységes nyugdíjkorhatár komoly hátrányt okoz a férfiaknak, a rendszer átalakításai pedig tovább súlyosbították ezeket a hátrányokat, rokkantsági, szolgálati, korhatár előtti nyugdíjak megszüntetése). Az utolsó csepp a férfiak poharában a korengedmény-szerzés lehetőségének tavaly év végi megszűnése lehetett.
Mégis azt kell mondanunk, hogy nem nevezhető jó ötletnek a férfiak 40 munka után történő nyugdíjazása! 
Miért?

A néhány éve bevezetett nők kedvezményes nyugdíja is komoly “károkat” okoz a merev nyugdíjrendszerben. A Nők 40+ programnak köszönhetően, aktív, jó formában lévő, fitt, aktív korú hölgyeket átsorol a járulékfizetők köréből a járadékosok körébe, vagyis csökkenti a bevételeket, és növeli a kiadásokat.
A jelenlegi számok szerint 123 ezer hölgy él ezzel a lehetőséggel, vagyis a teljes nyugdíj finanszírozás 6%-át teszik ki. Természetesen a bevételek közül is hiányzik egy ennek megfelelő hatalmas összeg, hiszen a nyugdíjas hölgyek és korábbi munkáltatóik már nem fizetnek nyugdíjjárulékot és szochó-t.
Ha a férfiak is megkapnák a lehetőséget, hogy 40 év munka után nyugdíjba menjenek, akkor már az első néhány évben a 1954-1961 között született évjáratok közül több tízezren mennének ilyen kedvezményes nyugdíjba.Csupán 5 éven belül már ők is elérnék a 123 ezres számot!!!Mivel azonban a férfiak többet keresnek az ő nyugdíjuk is többe kerülne az államnak és újabb óriási kiadások keletkeznének bevételek nélkül.
Ennek ellenére bevezethető a férfiak 40+ program?

Csak akkor, ha belenyugszunk a következményébe, amely vagy az összes nyugdíjas járandóságának csökkenésével, vagy a nyugdíjjárulék mértékének növelésével fenyegethet.