PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 2., szerda

Így kereshetsz pénzt, akár már a tanulóéveid alatt is!

Így kereshetsz pénzt, akár már a tanulóéveid alatt is!

A női szabó is felkerült idén a régió hiányszakmáinak listájára, de újra a lajstromon van a vájár munkakör is.


Az öt esztendővel ezelőtt indult gyakorlat szerint aki a munkaerőpiacon hiányszakmát jelentő szakirányt választ, az tanulmányi eredményétől függően extra ösztöndíjban részesülhet. Ennek mértéke havi 10 és 30 ezer forint között mozoghat. Az ösztöndíj folyósítása független a többi tanulói juttatástól, így például a tanulószerződés alapján járó összegtől is, azokkal tehát tovább növelhető a diákévek alatt elérhető havi juttatás. Így egy jól tanuló és jó tanulószerződéssel rendelkező diák akár havi 60-70 ezer forintot is hazavihet tanulóévei idején.

A pályaválasztóknak segítenek
a megyei kamarák honlapján elérhető listák, melyek alapján egyre többen választanak szakmát maguknak. A kedvezményezettek köre évről évre változik, a régióban viszonylag tartós a gépipari és az építőipari szakmák jelenléte a listán. A szakképzési szakemberek tapasztalatai szerint egyre több továbbtanuló, illetőleg szüleik is figyelnek a választott szakmák keresettségére, későbbi lehetőségeikre.
Hiányszakmák lettek az alábbiak : 
- női szabó
- vájár
- gépi forgácsoló
- hegesztő
- szociális gondozó és ápoló
- autótechnikus
- ipari gépész
- idegenvezető,
- eladó
A teljes cikket itt olvashatod el : http://www.bama.hu/baranya/gazdasag/penzkereseti-lehetoseg-akar-a-tanuloevek-alatt-is-590892
Szerzős : Kaszás Endre (Dunántúli Napló)
Forrás : bama.hu