PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 2., szerda

Részletfizetést és utólagos fizetést is kérhet a szülő a tankönyvekre!!!

Részletfizetést és utólagos fizetést is kérhet a szülő a tankönyvekre!!!

Figyelem! Figyelem!
Ha szülő nem fizeti ki tankönyvek ellenértékét (csekket), az iskola akkor is köteles átadni a tanuló nevére megrendelt tankönyveket szeptemberben.


A tanulásban való akadályozásnak minősül, ha az iskola nem adja át a tankönyveket azonnal a tanulónak.

A tankönyvek átadását semmilyen indokkal nem lehet megtagadni!
Ha a szülő azért nem tudta gyermeke tankönyveit kifizetni, mert éppen nem volt elég pénze, akkor az iskolának fel kell ajánlani az utólagos fizetést, vagy részletfizetési kedvezményt. [Nkt. 46. § (6) bekezdés]
Ha a tankönyv kifizetés a család anyagi helyzete miatt lehetetlenné vált, akkor az iskola igazgatójának kezdeményezni kell a tankönyv- és tanszerellátás támogatásának megállapítását a fenntartónál azon tanulók részére, akiknek a tankönyvellátását az iskolai tankönyvtámogatás rendszere nem tudja megoldani. (2014/17. EMMI rendelet)
A kiszállított tankönyvek átvétele az iskolában
Az új terjesztési rendszer biztosítja, hogy a tanulóknak nem kell megszakítani a vakációt, nem kell augusztusban bemenni az iskolába a tankönyvkiosztás miatt.
Az iskola által megrendelt és a KELLO által a tanuló nevére kiszállított tankönyveket egyszerűen le kell letenni a tanuló asztalára az első tanítási napon.
A tanulók nevére érkező tankönyvek átvételéért az iskola felel nem a tanuló. Ha az iskola által megrendelt tankönyvek hiányoznak vagy sérülten érkeznek az iskolába, akkor az iskolának kell reklamációt benyújtani a KELLO- hoz nem a szülőnek.
Az elmúlt évben beérkezett szülői panaszok szerint az iskolák többsége áthárította a reklamáció felelősségét a szülőkre, akik nem tudták bizonyítani a hiányosságokat, ezért kénytelenek voltak sokszor „bolti feláron” megvásárolni a hiányzó vagy elcserélt vagy sérült tankönyveket.
Figyelem!
Az új terjesztési rendszer egyik előnye, hogy az iskolának nem kell a tankönyvek árát beszedni Az ebédpénz beszedésén kívül az iskolában nincs pénzkezelés.(Nincs lehetőség visszaélésekre.)