PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 23., péntek

950 ezer forint támogatás családonként!

950 ezer forint támogatás családonként!

2010 és 2016 között a gyermekvállalás mellett dolgozó szülők támogatásai összesen 276 milliárd forinttal nőttek – mondta Selmeczi Gabriella.


A fideszes országgyűlési képviselő keddi napirend előtti felszólalásában felhívta a figyelmet, minden statisztikai adat azt mutatja, hogy Magyarországon csökkent a szegények száma. Selmeczi Gabriella hangsúlyozta, 2012-ben, illetve 2013-ban fordultak jó irányba a szegénységgel kapcsolatos folyamatok, köszönhetően a rezsicsökkentésnek, a devizahitelesek megmentésének, valamint a közmunka programnak.
Számos olyan intézkedést vezettünk be, amely erősíti a családokat, a gyermekek és az idősek helyzetét – jelentette ki. Az ingyenes óvodai és bölcsődei étkeztetés, az intézményi gyermekétkeztetés kapcsán leszögezte, idén 58 milliárd forintot fordítanak a célra, szemben a szocialista kormányokkal, akik 29 milliárdot különítettek el erre. 2016-tól a teljes gyermekétkeztetésre fordított összeg már 71 milliárd forint lesz – húzta alá, hozzátéve: az ingyenes nyári közétkeztetéssel pedig 142 ezer gyermeket segítenek.
“SZÁMOS OLYAN INTÉZKEDÉST VEZETTÜNK BE, AMELY ERŐSÍTI A CSALÁDOKAT, A GYERMEKEK ÉS AZ IDŐSEK HELYZETÉT.”

2015. szeptember 1-től
három és félszeresére nőtt a bölcsődében és óvodában ingyenes étkezésre jogosultak száma – mutatott rá. hangsúlyozta, jövőre a bölcsődés, óvodás gyermekek kétharmadának szülei havi 7-10 ezer forintot spórolhatnak meg gyermekenként.
Szólt arról is, hogy az általános iskolások 58 százaléka ingyenes vagy kedvezményes közétkeztetésben részesül.
Az Erzsébet-program kapcsán elmondta, eddig 600 ezren üdülhettek kedvezményesen, ennek több mint fele gyermek.
Szemben azzal a Gyurcsány Ferenccel, aki a magyar emberek adójából szociális bérlakásokat építene, és a kvóta alapján visszaküldött migránsoknak adná ezeket, mi a családtámogatásokat egy nagyon erős adórendszeren keresztül oldottuk meg – fogalmazott a politikus.
Mint mondta, 2010 és 2016 között a gyermekvállalás mellett dolgozó szülők támogatásai összesen 276 milliárd forinttal nőttek. A családi adókedvezményt a járulékokra is kiterjesztettük – jegyezte meg. 2011 és 2015 között a nyugdíjak reálértéke 6,7 százalékkal emelkedett – zárta szavait Selmeczi Gabriella.
Rétvári Bence válaszában arról beszélt, mi lett volna, ha 2010 után a szocialista kormányok készítik továbbra is a költségvetést.
Elmondta, 1100 milliárd forinttal kapnak most többet a magyar családok, 1,2 millió gyermeket nevelő családot segítettek. Kifejtette: családonként ez 550 ezer forintot jelentett tavalyig, de ha hozzáveszik az idei évet és a jövő évi költségvetést, akkor 950 ezer forintról van szó.
(fidesz.hu)